سفارش تبلیغ
صبا ویژن

کلمات کلیدی و تحقیق آنها به چه معنا هستند؟

کلمات کلیدی چیست ؟

کلمات کلیدی (که گاهی اوقات به آن کلمات کلیدی سئو هم گفته می‌شود) کلمات یا عبارتی هستند که یک کاربر در موتورهای جستجو برای پیدا کردن اطلاعاتی خاص در اینترنت تایپ می‌کند. کلمه کلیدی دروازه‌ای است که افراد را به سمت نتایج جستجوهای ارگانیک و در نهایت به سایتی که در آن اطلاعات مورد جستجویشان را پیدا خواهند کرد، هدایت می‌کند.
به همین دلیل پیدا کردن کلمات کلیدی مناسب در زمینه سئو اهمیت بسیار زیادی دارد چون باعث می‌شود که شما عبارت مورد استفاده کاربران در هنگام جستجوی اطلاعات را تشخیص دهید و بتوانید وبسایتتان را به گونه‌ای بهینه سازی کنید که هنگام جستجوی کلمات کلیدی مناسب و مرتبطی نمایش داده شود.

این کلمات کلیدی از طریق فرایندی تحت عنوان تحقیق کلمات کلیدی شناسایی می‌شوند.

تحقیق کلمات کلیدی چیست ؟

تحقیق کلمات کلیدی یکی از فعالیت‌های حوزه سئو برای پیدا کردن، تحلیل و استفاده از عبارت‌هایی است که مردم برای جستجوی اطلاعات در اینترنت از آنها استفاده می‌کنند.
به عبارت دیگر هدف این اقدام آشنایی با زبان بازدیدکنندگان سایت و استفاده از این اطلاعات برای بهینه سازی محتوا است.

دلیل انجام تحقیق کلمات کلیدی چیست؟

چون این اقدام یکی از مهم‌ترین کارها در حوزه سئو و روشی فوق العاده برای جذب افراد بیشتر به سمت محتوای تولیدی خودتان است.

تحقیق کلمات کلیدی چگونه انجام می‌شود؟

هدف این راهنما کمک به شما جهت انجام این کار است و برای انجام این کار نیاز به دانش تخصصی چندانی ندارید. وقتی با اصول کار آشنایی پیدا کرده و چند استراتژی اثبات شده را یاد بگیرید (به همراه یکسری نکته و ترفند) آماده انجام این کار شده‌اید.

چه زمانی برای انجام تحقیق کلمات کلیدی مناسب است؟

معمولاً تحقیق کلمات کلیدی اولین اقدام برای بهینه سازی موتورهای جستجو (سئو) برای هر سایت محسوب می‌شود. حتی پیشنهاد میشود قبل از سئو تکنیکال آنرا انجام دهید.
انجام این کار بیشتر در چنین مواقعی ضروری است:

  • جستجوی یک حوزه جدید
  • جستجوی ایده‌های جدید برای تولید محتوا
  • بهینه سازی محتوای فعلی

چه کسی تحقیق کلمات کلیدی را انجام می‌دهد؟

هر مالک سایت، وبلاگ نویس، بازاریاب آنلاین یا کارشناس سئو می‌تواند این وظیفه را انجام دهد.

تاریخچه‌ای بسیار مختصر از تحقیق کلمات کلیدی

روش انجام مطالعه و تحقیق درباره کلمات کلیدی به مرور زمان تغییر کرده و تکامل یافته است.

در دهه 2000 میلادی تحقیق کلمات کلیدی سئو اغلب به بازدید از Google Keyword Planner، پیدا کردن کلمات کلیدی با بیشترین حجم جستجو و درج آنها بین محتوای سایت محدود بود.

از آنجایی که عده زیادی از این شرایط سوء استفاده کردند گوگل هم به مرور زمان چندین آپدیت برای الگوریتم‌هایش پیاده‌سازی کرد. هدف این آپدیت‌ها درک خواسته کاربران و ارائه بهترین نتایج ممکن برای آنها بود.

مهم ترین آپدیت‌هایی که بر روش تحقیق کلمات کلیدی گوگل تاثیرگذار بودند، عبارتند از:

  • Google Panda – منجر به جریمه محتوایی با کیفیت کم، ضعیف و کپی شد.
  • Google Penguin – منجر به جریمه استفاده بیش از حد و غیرطبیعی از کلمات کلیدی شد.
  • Google Hummingbird – منجر به بهبود و پیشرفت جستجوی مفهومی و تمرکز بر قصد جستجو شد.

سیر تکاملی تحقیق کلمات کلیدی

امروزه بحث تحقیق کلمات کلیدی یک سایت بسیار فراتر از پیدا کردن کلمات کلیدی درست و مناسب و قرار دادن آنها در مکان مناسب است.

حالا گوگل روزبروز در زمینه پیدا کردن و درک خواسته‌های مردم قدرتمندتر می‌شود. هدف اصلی گوگل ارائه محتوایی است که نیازهای مردم را به بهترین شکل ممکن رفع کند.

Google RankBrain

RankBrain یکی از اجزای الگوریتم گوگل مبتنی بر هوش مصنوعی است.

این الگوریتم چند سالی است که فعال شده اما پیاده سازی کامل آن مقداری زمان می‌برد. در سال 2015 گوگل اعلام کرد که RankBrain سومین سیگنال مهم برای رتبه بندی محسوب می‌شود.

به لطف استفاده از RankBrain گوگل متوجه 2 نکته مهم شد:

  1. نحوه تعامل کاربران با نتایج جستجوی ارگانیک
  2. قصد کاربران از هر کوئری جستجو

به عبارت دیگر تحقیق کلمات کلیدی کسب و کار روزبروز موضوعی‌تر می‌شود. این بحث دیگر به پیدا کردن یک کلمه کلیدی ایده آل مربوط نیست بلکه هدف آن بیشتر درک مخاطب و پوشش دادن موضوع به روشی پیچیده است.

به بیان ساده اگر موضوع خوب تحت پوشش بگیرد می‌توانید حتی برای کلمات کلیدی که در متن استفاده نکردید هم رتبه بگیرید! البته این به آن معنا نیست که تحقیق کلمات کلیدی دیگر اهمیتی ندارد بلکه فقط روش انجام آن با آنچه در گذشته بود تفاوت زیادی پیدا کرده است.

بعنوان مثال اگر شما عبارت ” ترتیب لایک ها در اینستاگرام” را در گوگل جستجو کنید یکی از مقالات سایت آرکاد با عنوان “الگوریتم اینستاگرام چگونه کار می کند؟” را در صفحه اول مشاهده خواهید نمود که به هیچ عنوان عبارت جستجو شده در آن وجود ندارد.